Kako izabrati poklon za momka?

Kupovina savršenog poklona za momka ti predstavlja izazov? Nisi sama u tome. Većina devojaka često oseća da je to nemoguća misija. Jednostavno ne postoji univerzalan odgovor na ovu začkoljicu. Ipak, pažnja i vreme koje uložiš u poklon zapravo govore mnogo više od samog poklona. Stoga, možeš da se opustiš, jer za šta god da se odlučiš, uvek možeš da uneti dašak ljubavi i kreative. 

Potrebne su ti ideje? Iskoristi smernice u nastavku teksta svaki put kada se bliži važan dan tvom izabraniku. 

Praktična ili sentimentalna vrednost?

Obično kada razmišljamo o muškim poklonima, prvo što pada na pamet su parfemi, satovi, gedžeti, novčanici i odevni predmeti. Ipak, ako ne želiš da se tvoj odabir stopi u moru stereotipnih ideja, razmisli šta bi bilo u skladu sa njegovom ličnošću. Ako je tvoj partner praktičan, osluškuj o čemu priča. Možda mu treba novi punjač za laptop, privezak za ključeve, maska za telefon ili šejker za trening. Čak i ako ti deluje kao sitnica, ovakav poklon će ceniti što zbog praktičnosti, što zbog truda da mu pokloniš ono što u tom trenutku najviše želi. Recimo da planira da preuredi svoj radni kutak, ali mu gust raspored ne dozvoljava. Iznenadi ga i učini to umesto njega! Seti se da poklon ne mora da bude materijalne prirode da bi stvorio sjajnu uspomenu.

Da li je tvoj partner ljubitelj romantičnih, kreativnih poklona? Nije mu toliko važna sama primena, koliko emotivna vrednost poklona i faktor iznenađenja? U tom slučaju uzmi u obzir njegove omiljene aktivnosti i hobije ili iskustva o kojima mašta. To mogu biti dve karte za košarkašku utakmicu ili koncert njegovog omiljenog benda, vikend na planini ili u spa centru, članarina za teretanu, uplaćen online kurs, rafting ili knjiga iz njegove liste želja. Da bi bila sigurna u svoj izbor, uvek je dobra ideja konsultovati se sa njegovim prijateljima – ako umeju da čuvaju tajnu. A kada poželiš malo pompe prilikom uručivanja poklona, dopusti da ti pomognemo!

Uklopi praktičan poklon u nesvakidašnji aranžman

Budući da je poklon ujedno i odraz tvojih osećanja prema partneru, a ne samo puki znak pažnje, ne zaboravi personalizaciju. Uzmimo za primer da si kupila karte za koncert o kom tvoj momak mesecima priča. To je definitivno fantastičan izbor koji će ga oduševiti. Sviđa ti se ideja, ali se plašiš da je koverta neugledan poklon bez obzira na vrednost koju poseduje? Zašto ne bi ubacila glavni poklon u kreativni aranžman? Na primer, ako tvoj momak voli vino i meze, sigurno neće odoleti gurmanskim delicijama. U našoj ponudi možeš pronaći jestive bukete koji su savršen poklon sam po sebi. Kada tvoj partner vidi savršeno oblikovan buket od suhomesnatih proizvoda, sira i bageta, sigurno neće pomisliti da se tu još nešto skriva. No, kada postane svestan kreativne kamuflaže glavnog poklona, ne sumnjaj da si stvorila momenat i osećaj za pamćenje! 

Kada je prilika za koju biraš poklon godišnjica veze, slatkiši su nezaobilazna stavka. Uz naše slatke aranžmane neće ti biti potrebno mnogo vremena i planiranja. Važno je da samo dobro poznaješ svog momka i kažeš nam koje slatkiše najviše voli – i to je dovoljno za realizaciju romantičnog poklona koji ga neće ostaviti ravnodušnim. Naravno, idealan poklon ne ide bez tvog šarma! Zato ne zaboravi da se budeš u svom najveselijem izdanju kako bi celokupan utisak bio još lepši.

I jednostavno može biti čarobno

Šta ako je tvom momku rođendan dok ste zajedno na putovanju, a nisi na vreme pripremila poklon? Seti se da su muškarci obično jednostavni kada je darivanje u pitanju. Dovoljno je da razmisliš šta bi tvom partneru u tom momentu najviše prijalo. Čak i ako nisi u mogućnosti da izdvojiš mnogo novca, još uvek postoji način da učiniš dan posebnim. Iznenadi ga piknikom, mirišljavom kupkom, masažom, romantičnom filmskom večeri uz mirisne sveće ili zanimljivom aktivnošću na otvorenom poput ulične svirke ili bioskopa na otvorenom. Ima li šta lepše od iznenađenja na već sjajnom putovanju?

Kupovina poklona za momka više nije tako velik izazov nakon ovog teksta? Drago nam je ako smo uspeli da ti približimo konačnu odluku. Ako ipak još nisi sigurna, nastavi da osluškuješ ili nas pozovi da zajedno osmislimo nešto originalno!