Kako odabrati savršen ručno izrađen poklon za svaku priliku?

Kupovina ručno izrađenog poklona za vaše najmilije je znak da ste uložili vreme i trud da osmislite nešto jedinstveno za njih. Ovim gestom takođe pokazujete da poznajete ukus i interesovanja vaše drage osobe, što prevazilazi svaki poklon koji se može naći među predmetima masovne proizvodnje. Osim toga, sama potraga ili učešće u izradi ovih ljupkih znakova pažnje može biti zabavno i korisno iskustvo!

Uz samo malo promišljene pripreme, možete učiniti da se vaša draga osoba oseća ne samo presrećnom, nego i posebnom. Ipak, trebalo bi da obratite pažnju na to koja vrsta ručno izrađenih poklona je adekvatna za određenu priliku. Nekoliko sjajnih saveta delimo u nastavku teksta.

Rođendan

Ako postoji prilika kada je personalizacija poklona “a must”, to su rođendani. Čak i onima koji nisu fanovi velikih proslava, bezličan rođendanski poklon najčešće izaziva razočarenje. Stoga bi za ovu priliku savršen izbor bio predmet s pečatom slavljenikovog ukusa. To mogu biti ručno pravljene mirisne sveće i čokolade, buket sačinjen od omiljenih slatkiša, šolja sa citatom ili internom šalom, kao i ručno ispisana čestitka za koju ćete zalepiti vaučer (za knjige, masažu, kozmetiku, garderobu). Naravno, osluškujte želje drage osobe blagovremeno kako biste pronašli baš ono što će je oduševiti i iznenaditi, te tome dodajte malo kreative. Ništa bolje od kombinacije lepog i korisnog!

Godišnjica

Poklon za godišnjicu veze ili braka ume da stvara glavobolje ukoliko niste kreativni poput vašeg partnera. S druge strane, možda ste dugo zajedno, pa je shodno tome ideja sve manje. Srećom, i u ovom slučaju personalizovan poklon spašava dan. Razmislite o fotoalbumu sa vašim uspomenama, ručno izrađenom ramu za zajedničku fotografiju (sa venčanja, putovanja) ili unikatnom nakitu. Ukoliko je vaša draga osoba romantična, poklonite joj ukrasnu kutiju sa cvećem, vinom i slatkišima (ne zaboravite poruku od srca) ili buket od omiljenog cveća ili voća. Kažu i da ljubav ide preko stomaka, pa će gurmani sigurno biti oduševljeni jestivim buketom od suhomesnatih proizvoda i sira. Najbolje od svega? Ne morate da gledate tutorijale za izradu ovih aranžmana. Pronađite savršen poklon u ponudi naše kreativne radionice, a mi ga dostavljamo na željenu adresu!

Venčanje

Darivanje mladenaca je ukorenjeno u svim kulturama i simbol je lepih želja za budući zajednički život. S obzirom na svečanost i raskoš ove prilike, jedinstven ručno izrađen poklon je uvek sjajna ideja. Budući bračni par možete iznenaditi naslikanim portretom, ručno veženim jastučnicama ili nakitom sa njihovim inicijalima, šoljama sa printom njihove zajedničke fotografije ili kuhinjskom daskom sa urezanim prezimenom ili datumom venčanja. Naravno, cveće je vanvremenski detalj bez koga ne može da prođe slavlje ove prirode. Ako želite da vaš buket postane još jedna nezaboravna uspomena na ovaj divan dan, uzmite u obzir eskluzivne bukete od 101 ruže, slatkiša, voća ili kombinacije ove tri stavke – uz ručno pisanu čestitku. Elegancija je uvek u modi!

Slava

U našoj tradiciji obično nema dileme kada je u pitanju slavski poklon. Piće, kafa i bombonjera su uigran tim koji ne greši. Ipak, sigurno ponekad poželite da razbijete monotoniju poklonom koji će se istaći od uobičajenih. Kako vam zvuči ideja o ikoni sveca naslikanoj od strane uličnog slikara ili ručno izrađene slavske sveće (koje možete dodatno ukrasiti po želji)? Slavski stolnjak sa ručno izveženom slikom sveca, krsta, drugih pravoslavnih motiva ili čestitke ujedno će biti koristan i maštovit izbor, koji će domaćini moći da koriste iz godine u godinu. Ako ste ipak pobornik tradicionalnog “tria”, ostanite pri tom izboru – ali ga poklonite u kreativnom aranžmanu poput ukrasne kutije ili buketa.

Odbrana diplomskog rada

Kada dugogodišnja posvećenost učenju konačno dobije svoju krunu, osećaj koji prati ovu priliku teško je iskazati. Takođe, ponekad je teško i osmisliti odgovarajući poklon, kao znak podstreka za dalje uspehe. Naš savet je da se oslonite na klasiku – uz dašak pompe! Rokovnik ili dnevnik za dalja istraživanja uvek su savršen izbor poklona za odbranu diplomskog ili master rada. Možete ih personalizovati ručnim zapisivanjem motivacionih citata o uspehu, ciljevima i istrajnosti ili uklopiti u ukrasnu kutiju ispunjenu slatkišima ili cvećem izrađenim od papira. Kombinacija cveća i balona, kao i kreativne torte od slatkiša su još jedan savršen način da obradujete slavljenika nesvakidašnjim gestom. 

Zlatno pravilo za kraj

Pokloni su tu da stvorimo i ojačamo emocionalne veze, učinimo jedni druge srećnima i  izrazimo svoju ljubav na smislen i kreativan način. Prilikom odabira, vodite se sledećim pitanjima: šta vaši najmiliji vole, da li su izrazili određenu želju, koliko ste bliski, šta želite da poručite poklonom i kojim budžetom raspolažete? Odgovorom na ova pitanja, vrlo lako ćete doći do savršenog poklona, a time ćete uspešno pokazati pažnju, uvažavanje i poštovanje. 

Ako se i nakon ovog teksta nalazite u dilemi, kontaktirajte nas i zajedno ćemo doći do nesvakidašnjeg, kreativnog i lepog iznenađenja za vaše najdraže.