Iza kulisa Réel čokolade: Zanatstvo u službi premium kvaliteta

Slatkiši

/

Slatki svet Réel čokolade stapa strast prema zanatstvu i posvećenost kvalitetu u svakoj čokoladnoj tabli. Počevši kao san dvoje mladih entuzijasta, Réel se razvio u brend poznat po svojim premium čokoladama koje se prave s puno pažnje i maštovitosti. U ovom blog postu detaljnije ćemo vas upoznati sa pričom ovog brenda, od njegovih skromnih početaka do međunarodnih uspeha i priznanja, istražujući šta tačno čini ovu čokoladu tako posebnom.

Zanatska perfekcija i inovativnost na delu

Réel Chocolate je osnovan 2015. godine u Senti, kada su Erdélyi Csilla i Lengyel István odlučili da svoju strast prema čokoladi pretvore u stvarnost. Vođeni vizijom da kreiraju nešto jedinstveno, usredsredili su se na zanatsku proizvodnju čokolade koja bi zadovoljila i najzahtevnija nepca. Temelj njihove filozofije bio je kvalitet, inovacija i kreativnost u svakom segmentu proizvodnje. Tako su odabirom najfinijih sastojaka, poput kvalitetne belgijske čokolade i lokalnih dodataka, uspeli da stvore proizvode koji Réel Chocolate svrstavaju u premium kategoriju. Ova posvećenost izvrsnosti postavila je čvrste temelje za budući uspeh i rast brenda.

Asortiman proizvoda Réel Chocolate obuhvata širok spektar čokoladnih delicija, od čokoladnih tabli do bogato dekorisanih bombonjera. U ponudi su tamne čokolade sa 70% kakaa, mlečne čokolade sa 35% kakaoa i bele čokolade sa 28% kakaoa, svaka od njih proizvedena bez upotrebe veštačkih aditiva. Posebno se ističe slana karamelizovana bela čokolada sa hrskavom oblandom, koja je osvojila međunarodna priznanja svojim jedinstvenim ukusom.

Inovacije u proizvodima su ključni deo strategije Réel Chocolate. Suvo-smrznuto voće, začini i semenke dodatno obogaćuje ukus i teksturu čokolada, a sve sastojke pažljivo biraju od domaćih proizvođača, što garantuje visok kvalitet i svežinu. Ovaj pristup ne samo da podiže profil čokolada, već i potvrđuje Réel Chocolate kao lidera u segmentu premium čokolada. Kroz ovu posvećenost kvalitetu i inovacijama, Réel nastavlja da širi svoj asortiman, zadovoljavajući palate ljubitelja čokolade širom sveta.

Međunarodna priznanja i lokalni uticaj

Réel Chocolate se ponosi svojim uspesima na prestižnim međunarodnim takmičenjima, gde je višestruko nagrađivan zbog svoje izuzetnosti. Na Great Taste Awards, poznatom kao Oskar prehrambene industrije, Réel Chocolate se izdvojio među hiljadama učesnika, osvojivši prestižne nagrade. Slana karamelizovana kremasta bela čokolada sa hrskavom oblandom je osvojila zvezdu za svoj bogat i uravnotežen ukus.

Takođe, Réel Chocolate je ostvario značajne uspehe na Chocolate Awards, gde su njihovi proizvodi, uključujući kandiranu narandžu prelivenu tamnom čokoladom sa 70% kakaoa, osvojili zlatnu medalju za  izvanredan kvalitet. Ova nagrada je potvrda stručnosti i kreativnosti koju Réel unosi u svaki svoj proizvod, solidno postavljajući brend na globalnoj sceni najfinijih čokoladnih proizvoda.

Inovacije koje Réel Chocolate donosi značajno doprinose lokalnoj zajednici Sente. Osim što proizvode visokokvalitetnu čokoladu, oni su svoju stručnost proširili i na proizvodnju autentičnog zanatskog sladoleda, koristeći iskustvo i znanje iz čokoladarstva. Ova inovacija ne samo da obogaćuje lokalnu ponudu, već privlači i turiste željne jedinstvenih ukusa. Pored toga, Réel doprinosi edukaciji i kulturnom obogaćivanju kroz svoj muzejski deo. Muzej čokolade nudi uvid u istoriju i proces proizvodnje čokolade, istovremeno služeći kao atrakcija koja promoviše kako sam grad Senta tako i zanatsku proizvodnju Réel.

Kako da uparite Réel čokolade sa vinom za savršen poklon?

Zanatske čokolade Réel ističu se na tržištu ne samo zbog svoje izvanredne teksture i bogatog spektra ukusa, već i zbog estetskog doživljaja koji pružaju. Zbog toga ih u Poklonima za najmilije često uvrštavamo u kreativne poklon aranžmane, često u kombinaciji s pažljivo odabranim vinima.

Posebno se ističu kombinacije poput crne čokolade sa suvljim vinima, koje pojačavaju kompleksnost ukusa kakaoa. Vina poput Cabernet Sauvignona ili Merlota, koji poseduju duboke note bobičastog voća i robusne tanine, dopunjuju bogatstvo tamne čokolade. 

Mlečna čokolada, sa svojom baršunastom teksturom i slatkim završetkom, odlično se slaže sa slatkim vinima kao što su Port ili Sauternes. Ova vina će istaći kremastost čokolade, a njihova prirodna slatkoća će se savršeno nadopuniti. 

Bela čokolada divno se slaže sa belim ili rose vinima, što pruža laganu i osvežavajuću kombinaciju. Fantastično se kombinuje i sa penušavim vinima poput Prosecca i šampanjca.

Osim što nudimo pojedinačne proizvode i gotove pakete, omogućujemo vam i da u dogovoru sa nama osmislite savršen poklon koji će istinski preneti sve čari Réel čokolada. Ovakvi personalizovani pokloni čine svaku priliku još posebnijom i ostavljaju dugotrajan utisak na sve koji imaju priliku da ih iskuse. Posetite naš online shop ili zapratite naš Instagram profil kako biste otkrili najnovije proizvode i ponude. Ako se nalazite u Novom Sadu, pozivamo vas u našu prodavnicu gde možete da lično doživite jedinstvenost Réel čokolada. Ne propustite priliku da se prepustite umetnosti čokoladnog zanatstva!

Reel tamna čokolada 70 % 115g

514.80 RSD

Bela cokolada 28% -115g

514.80 RSD

Reel mlečna čokolada 35% - 115g

514.80 RSD