Osvajajući srca i medalje: Priča o Rakiji Potpis

Rakija

/

U prostranstvima bogate istorije, tradicije i majstorstva naše zemlje, rakija zauzima posebno mesto. Među raznim domaćim rakijama koje se ističu svojim kvalitetom, istakla se i rakija Potpis. Nastala na obroncima Avale, kombinujući prirodne darove i veštinu, postala je sinonim za vrhunski kvalitet i duboko poštovanje među poznavaocima, ljubiteljima i kolekcionarima žestokih pića. 

Kroz ovaj blog istražićemo put koji je rakiju Potpis učinio izuzetnom, s osvrtom na jedinstvene osobine i priznanja koja su potvrda njenog izvanrednog kvaliteta.

Kako je sve počelo?

Vođeni uverenjem da svaki gutljaj treba da ostavi utisak za pamćenje, kreatori rakije Potpis su svoju ljubav prema ovom piću pretočili u način života, uspevajući da utkaju nasleđe svojih predaka u svaku bocu. Tradicionalna receptura, prožeta atmosferom porodičnih okupljanja, dobija moderan zaokret kako bi osvojila nepca današnjih ljubitelja rakije. Sve to se dešava na porodičnom imanju, gde je svaki voćni plod brižljivo izabran, podvrgnut tradicionalnim metodama obrade i detaljno ispitan u svakoj fazi. Rezultat? Jedinstvena aroma i ukus koji donose čistotu prirode u svaku čašu.

Autentičnost i bogatstvo ukusa proizvoda Potpis odražavaju se u svakom koraku, od odabira voća do flaširanja, gde se pažljivo vodi računa o svakom detalju kako bi se osigurao vrhunski kvalitet. Pažljiva ručna izrada koja zahteva vreme, nasuprot užurbanom ritmu masovne proizvodnje, pokazuje posvećenost i istinsku težnju ka kvalitetu, a ne samo prema osvajanju tržišta. Cilj nije samo zadovoljiti savremene ukuse, već i odavati počast višedecenijskoj tradiciji.

Duh domaćih voćnjaka u svakoj kapljici

Rakija Potpis nudi široku lepezu proizvoda za ljubitelje domaćih žestokih pića. Svaka boca je zabeležena u arhivi, čineći njenog vlasnika delom istorije ovog brenda. Dunja, kajsija, viljamovka i šljiva kao tradicionalne i barik rakije, predstavljaju spoj tradicije i modernog pristupa, nudeći bogate i složene arome. Hajde da se osvrnemo na neke od najpopularnijih.

Potpis šljiva barik kombinuje eleganciju i složenost. Proizvedena od dvostruko destilovane šljive u bakarnom kazanu na drva, ova rakija se odlikuje sortama Crvena ranka, Čačanska lepotica i Čačanska rodna. Nakon pet godina odležavanja u srpskom hrastu, dobija zagasitu ćilibarnu boju s tonovima stare hrastovine. Kompleksne arome hrasta, vanile, dima i suvog voća ističu se u njenom mirisu, dajući posebnu dimenziju svakom gutljaju.

Dunja tradicional, destilovana dvostruko u bakarnom kazanu od 500 litara na drva, potiče od Leskovačke dunje. Posle tri godine odležavanja u srpskom hrastu, dobija prelepu boju zlata, čime privlači pažnju svojim izgledom, te intrigira nepce bogatim i harmoničnim ukusom. Kao remek-delo brenda izdvaja se Potpis XO Arhiva sa divljom kruškom, proizvedena u samo 100 boca.

Gin Red obsession donosi inovativni pristup kroz kombinaciju kleke, citrusa i crvenog voća, nudeći jedinstveno iskustvo koje prelazi granice tradicionalnog gina, dok likeri kao što su malina, medena, orahovača i višnja dodatno proširuju spektar ukusa. Svaki liker svojim karakterističnim notama pruža priliku za istraživanje raznolikosti i bogatstva domaćih voćnih sorti. Različite dimenzije bogatstva i raznovrsnosti ovog izuzetnog domaćeg brenda, kao i mnogih drugih, možete pronaći i u našoj prodavnici.

Potvrda izvanrednosti: Priznanja i nagrade 

Da kvalitet i jedinstvenost brenda Potpis nisu prošli nezapaženo u svetu destilata svedoči niz prestižnih nagrada i priznanja. Na manifestaciji Srpske rakije održanoj 21. juna 2021. godine u Beogradu, Potpis Kajsija osvojila je treće mesto, potvrđujući svoj status među najboljim srpskim rakijama. U okviru tradicionalnog rakijskog ocenjivanja tokom manifestacije Wine Vision u Beogradu 14. novembra 2023. godine, Dunja 05 Barik je ponela zlatnu medalju u kategoriji rakija od dunje, ističući se kao pobednica među 51 uzorkom ocenjenim na takmičenju. Na festivalu Zlatni čokanj u Zenici 2024. godine, rakija Potpis dodatno je potvrdila svoj status osvojivši čak četiri zlatne medalje za kvalitet, uz titulu apsolutnog šampiona u kategoriji stara šljiva. Nema sumnje da su sva ova priznanja simbol vrhunskog umeća i posvećenosti u proizvodnji rakije Potpis.

Kroz nagrade, priznanja, neosporni kvalitet i prepoznatljiv ukus, rakija Potpis se ističe kao vrhunski brend koji kontinuirano nadmašuje očekivanja. Zbog toga smo uvrstili najbolje iz ove cenjene destilerije u asortiman naše prodavnice Pokloni za najmilije. Bilo da ste u potrazi za omiljenom vrstom rakije ili želite da obradujete dragu osobu nekonvencionalnim poklonom, naš tim će se potruditi da izradi kreativni aranžman prilagođen željama i interesovanjima primaoca. 

Pratite nas na Instagramu kako biste bili u toku sa našim najnovijim ponudama, posetite nas u radnji ili jednostavno poručite poklon putem našeg sajta. Učinite da svaki vaš poklon bude poseban i baš kao lider među domaćim rakijama – ima originalan potpis!

Potpis divlja kruška 5 0,7

4,630.00 RSD

Potpis dunja 0,7

4,280.00 RSD

Potpis kavadon 5 0,7

4,990.00 RSD