Crna Tamjanika složeno barik vino Bikicki 0,75

quantity
-1+
truck

Crna Tamjanika iz vinarije Bikicki se odlikuje bogatim i jedinstvenim mirisom koji istražuje širok spektar nota, uključujući bergamot, čaj, muskatni orah, tamno prezrelo voće, trešnje, šljive i domaći džem od jagode. Aromatika se dodatno razvija tokom degustacije, otkrivajući cvetne tonove i ukus Earl Grey crnog čaja, herba bombone i soka od borovnice. Sazrevanje u korišćenim barrique buradima tokom godinu dana doprinosi kompleksnosti i dubini ovog vina.
Vinarija Bikicki se ističe jedinstvenim procesom proizvodnje vina, uključujući produženu maceraciju i fermentaciju na prirodnim kvascima. Filozofija "low intervention" obećava maksimalni kvalitet u svakoj boci. Njihovi vinogradi na padinama Fruške gore, sa raznovrsnim tlima i povoljnim klimatskim uslovima, doprinose izuzetnom karakteru njihovih vina. Vinarija Bikicki takođe primenjuje organsku proizvodnju i teži očuvanju prirode i terroira.
Ono što Crnu Tamjaniku čini posebnom je izuzetna paleta aroma i ukusa. Bergamot, čaj i muskatni orah donose složenost i dubinu, dok tamno prezrelo voće, trešnje i šljive dodaju voćnu slast. Poseban šarm ovog vina dolazi od domaćeg džema od jagode i cvetnih tonova koji se razvijaju tokom degustacije. Složenost Crne Tamjanike najbolje dolazi do izražaja kada je poslužite na temperaturi 14-16C°.