Babaroga barik Chardonnay Bjelica 0,75

quantity
-1+
truck

Vino Babaroga proizvodi se pažljivom selekcijom vinove loze s područja Velikih vrhova, koje karakteriše oskudno zemljište i minimalna upotreba hemikalija za zaštitu. Svaki čokot daje prinos manji od 1 kg, što uz ručnu brigu o vinogradu garantuje izuzetnu kvalitetu grožđa. Preporučuje se posluživanje Babaroge na temperaturi od 8-12°C, a njen sortni sastav čini čisto Chardonnay grožđe.
Vinarija Bjelica smeštena u Novom Sadu, ima svoje korene u porodičnoj kući, što naglašava posvećenost tradiciji i vinogradarstvu. Može da ponese kapacitet od impresivnih 30.000 litara, omogućujući proizvodnju raznovrsnih vina, poput sorti Chardonnay, Merlot, Sauvignon i Marselan. Proces prerade vina odvija se pod strogim nadzorom i u savremenim tehničko-tehnološkim uslovima, gde se pažljivo kontrolišu temperatura i drugi ključni faktori kako bi se osigurao vrhunski kvalitet njihovih proizvoda.
Ono što Babarogu izdvaja iz mnoštva vina je njen jedinstveni proces proizvodnje. Ručna berba s plitkim gajbama od 9 kg garantuje da se grožđe pažljivo tretira kako bi se izbeglo oštećenje bobica i prerano oslobađanje soka. Ovaj napor rezultira ne samo visokim kvalitetom grožđa, već i izuzetno aromatičnim i bogatim vinom. Babaroga sazreva u barik buradima tokom godinu dana, razvijajući složene arome i bogatstvo ukusa.