Deurić suvo belo vino Sauvignon Blanc 0,75l

quantity
-1+
truck

Sauvignon Blanc vinarije Deurić je belo vino koje se ističe zlatno žutom bojom i suvim karakterom. Odležavanjem u inoksu dobija izvanrednu svežinu i postojanu voćnost, sa notama tek pokošene orošene trave, zelene paprike, špargle, i sveže rukole. Citrusne arome dopunjuju ovu sliku, uz dodir lavande. Punog tela, sa snažnim kiselinama i savršenim balansom sa alkoholima, ovo vino je pravo zadovoljstvo za ljubitelje belih vina.
Vinarija Deurić je poznata srpska vinarija smeštena u prelepom vinogradarskom regionu Negotinske Krajine. Ova vinarija je stekla reputaciju po proizvodnji visokokvalitetnih vina, posebno po sortama koje su karakteristične za ovaj deo Srbije. Kombinuje tradicionalne metode sa modernom tehnologijom kako bi stvorila vina koja odražavaju autentičnost teroara i bogatstvo lokalnih sorti. Njihova strast prema vinogradarstvu i inovacijama čini ih istaknutim igračem na srpskoj vinskoj sceni.
Sauvignon Blanc je izuzetno osvežavajuć, sa završnicom koja podseća na limetu, postepeno prelazeći u prijatnu mineralnost. Svaki gutljaj donosi notu svežine planinskog ambijenta, obogaćen zelenim paprikama, šparglom i rukolom. Ovaj vinogradarski dragulj savršeno se uklapa sa raznovrsnim jelima, posebno uz jak i masan sir, salatu od paradajza sa mocarelom i maslinovim uljem, ili uz sočan odresak crvene tune na roštilju.