Merlot & Cabernet Sauvignon barik kupaža Doja 0,75

quantity
-1+
truck

Jedinstvena kupaža vina Cabernet Sauvignon i Merlot je rezultat pažljivog rada i stručnosti vinara. Ovo vino dolazi iz vinograda smeštenih u prelepom regionu Toplica, gde raznolikost zemljišta daje vinu intenzivan voćni karakter. Nakon pažljive berbe i fermentacije, kupaža Cabernet-Merlot odležava godinu dana u novim francuskim baricima, a potom još šest meseci u bocama pre izlaska na tržište.
Vinarija Doja, smeštena na sunčanim padinama pod Jastrebcom, proizvodi izvanredna vina iz ljubavi prema tradiciji i vinogradima Topličkog rejona. Ovaj brend je sinonim za vrhunski kvalitet i autentičnost, težeći da svaki čokot loze dobije neizmernu pažnju kako bi preneo jedinstvenu vrednost mezoklimata u svako vino. Iz čiste strasti prema vinogradima, porodica Todić je stvorila prepoznatljiva vina koja su ponosno deo njihove nasleđene vinogradarske tradicije.
Ono što čini ovo vino posebnim je njegova izvanredna aroma i struktura. Odiše začinskim karakterom i intenzivnim voćnim notama, pri čemu dominiraju trešnja i borovnica. Osim bogatih voćnih aroma, vino ima i prepoznatljiv mineralni karakter, što dodatno obogaćuje njegovu kompleksnost. Drveni tanini doprinose izvanrednoj strukturi, a vino se završava zaokruženom i dugotrajnom notom