Doja Prokupac crveno vino autohtone srpske sorte

quantity
-1+
truck

Proizvedeno od autohtone srpske sorte Prokupac, koja datira još iz 14. veka, ovo vino nosi u sebi bogatu istoriju i izvanredan ukus. Osvaja svežinom, mekoćom i čvrstom strukturom, intenzivnom i postojanom rubin crvenom bojom, kao i aromama crvenog šumskog voća, prožetim cvetnim notama ljubičice, karanfilića, kedra i duvana.
Vinarija Doja, smeštena na sunčanim padinama pod Jastrebcom, proizvodi izvanredna vina iz ljubavi prema tradiciji i vinogradima Topličkog rejona. Ovaj brend je sinonim za vrhunski kvalitet i autentičnost, težeći da svaki čokot loze dobije neizmernu pažnju kako bi preneo jedinstvenu vrednost mezoklimata u svako vino. Iz čiste strasti prema vinogradima, porodica Todić je stvorila prepoznatljiva vina koja su ponosno deo njihove nasleđene vinogradarske tradicije.
Ovo vino se može ponositi osvojenom prestižnom nagradom - BIWC trofejom za najbolje crveno vino od autohtone sorte na Balkanu. Doja Prokupac je savršen izbor za sve ljubitelje srpske kuhinje, jer se savršeno slaže uz specijalitete od mesa, kao što su tele ispod sača i jela sa roštilja. Svojim bogatim aromama i strukturom, ovaj Prokupac će obogatiti vašu gastronomsku avanturu i pružiti vam jedinstveno vinsko iskustvo sa dugotrajnom, raskošnom završnicom.