Glenffidich 0.7l 12YO

quantity
-1+
truck

Glenfiddich 12YO je izvanredan viski proizveden u jednoj od najstarijih destilerija u Škotskoj. Donosi bogat spektar ukusa i aroma, što ga čini privlačnim izborom za ljubitelje viskija širom sveta. Poznat po izuzetnoj ravnoteži između nota hrasta i voća, stvara neodoljivu kombinaciju autentičnih karakteristika i složenog ukusa. Jedan je od najprodavanijih Single Malt-viskija na svetu, što ga čini neizostavnim izborom za sve ljubitelje i kolekcionare viskija.
Glenfiddich je prestižni škotski brend viskija sa bogatom istorijom i tradicijom, čija se destilerija nalazi u spektakularnoj Speyside regiji Škotske. Viski se proizvodi uz pažljiv odabir najkvalitetnijih sastojaka i procesa destilacije koji su se razvijali tokom više od 130 godina. Pionir je u proizvodnji Single Malt viskija i ima široku paletu viskija različitih godina odležavanja i karakteristika. Promoviše inovaciju u svetu viskija, često eksperimentišući sa različitim tipovima bačvi kako bi stvorio jedinstvene i nezaboravne profile ukusa.
Ono što čini Glenfiddich 12YO posebnim je odležavanje u odabranim američkim burbon i španskim sherry bačvama tokom 12 godina. Ovaj proces dodatno obogaćuje intenzivne mirise i ukuse ovog viskija, stvarajući nezaboravno iskustvo za sva čula. Izdvaja se po svojoj pitkosti, ležernom i lagano začinjenom ukusu, koji otkriva note karamela, vanile i cimeta. Završnica je slatkasta, sa naznakama hrasta i voća, ostavljajući dugotrajan utisak na nepcima i pružajući neprocenjiv užitak svakom ljubitelju viskija.