Petit Verdot crveno vino Grumen berba 2019 0,75

quantity
-1+
truck

Petit Verdot iz Sremskog rejona je vino tamno crvene boje, sa ljubičastim odsjajem na obodu. Njegov jedinstveni miris otkriva intenzivne note kakaoa i crnog voća, praćene suptilnim nijansama suvih šljiva i kupina, te začinskog bilja u pozadini. Harmonija izraženih tanina i prijatnih kiselina upotpunjuje ovu gustu tečnost. Iz Fruškogorskog vinogorja, Petit Verdot donosi suštinsku aromu berbe 2019.
Vinarija Grumen nastala je spajanjem izvanrednih vinograda, napredne tehnologije i enološkog znanja. Za sadnju vinove loze upotrebljen je sadni materijal iz italijanske zadruge Rausedo iz Furlanije. Značajna sredstva i napor uloženi su u vinograd kako bi se dobilo grožđe najvišeg kvaliteta. Ovaj brend simbolizuje sinergiju stručnosti, kvaliteta i odanosti, čineći ga jednim od najuglednijih vinskih imena u regionu.
Dok mnoga vina zahtevaju odležavanje da bi dostigla svoj puni potencijal, Petit Verdot vinarije Grumen već u svom ranom stadijumu nudi izvanrednu složenost. Procesom fermentacije i odležavanja u inoksu zadržava svežinu i autentičnost. Idealna temperatura serviranja je 16° i 18°, što omogućava da se procenat alkohola od 14,5% savršeno uklopi sa starim sirevima, jagnjetinom začinjenom biljem, pečenim svinjskim rebrima, pa čak i burgerima od čiste junetine uparene sa dimljenim sirevima.