Hubertova Destilati dunja barrique 0,7l

quantity
-1+
truck

Hubert Dunja Barrique se dobija od potpuno zrelih, ručno branih plodova dunje. Zlatna boja se postiže odležavanjem destilata u stogodišnjim hrastovim buradima u trajanju od minimalno tri godine. Na ovaj način se dobija i pun i bogat ukus dunje isprepleten notama vanile, sa jačinom od 40% vol. Proizvedena tradicionalnim metodama u bakarnim kazanima i dvostrukom destilacijom, Dunja Barrique oličava autentičnost starog, proverenog porodičnog recepta. Služi se kao dižestiv na temperaturi 16-18°C.
Destilerija Hubert 1924, osnovana 2007. godine, je porodična kompanija specijalizovana za proizvodnju prirodnih Destilati i likera od šljive, dunje, kajsije, jabuke i kruške, trešnje i maline. Pažljivo odabrani, ručno ubrani plodovi se transportuju direktno u destileriju gde se hlade, podvrgavaju kontroli zrelosti, a potom prerađuju pranjem, otkoštavanjem i pasiranjem. Pedantno vođena fermentacija i jedinstvena dvostruka ili trostruka destilacija u bakarnim kazanima vrše se tradiconalnim tehnikama. Nakon odležavanja u hrastovim buradima ili posudama od nerđajućeg čelika najmanje tri godine, dobijena žestoka pića se mogu pohvaliti dubinom, složenošću i prepoznatljivošću, odražavajući suštinu njihovih prirodnih sastojaka.
O izuzetnom kvalitetu rakije Dunja Barrique svedoče brojna priznanja na raznim takmičenjima. Tokom godina, dosledno je dobijala nagrade poput velike zlatne medalje na Užičkom festivalu i Zlatne medalje na Zlatnom destilatu Dunava u Češkoj. Kombinacija tradicionalnog porodičnog recepta sa finim zanatskim umećem odležavanja u vekovnim hrastovim buradima učinila je ovu rakiju šampionom u svojoj kategoriji. Njen kvalitet takođe ističe niz zlatnih medalja na festivalima i sajmovima od 2010. do 2019. godine.