Hubertova Destilati jabuka barrique 0,7l

quantity
-1+
truck

Hubert Jabuka Barrique nastaje procesom koji počinje ceđenjem pet različitih sorti jabuka. Isceđeni sok se podvrgava kontrolisanoj fermentaciji i pretvara u jabukovo vino. Vino se zatim dvostruko destiluje u tradicionalnim bakarnim kazanima, pre nego što odleži u hrastovim buradima najmanje tri godine. Proces odležavanja rakiji daje ćilibarsku boju i karakterističan miris jabuke, pomešan sa notama vanile iz hrasta, što rezultira punim i uravnoteženim ukusom, jačine 40% vol. Obično se služi kao dižestiv na temperaturama 16-18 C.
Destilerija Hubert 1924, osnovana 2007. godine, je porodična kompanija specijalizovana za proizvodnju prirodnih Destilati i likera od šljive, dunje, kajsije, jabuke i kruške, trešnje i maline. Pažljivo odabrani, ručno ubrani plodovi se transportuju direktno u destileriju gde se hlade, podvrgavaju kontroli zrelosti, a potom prerađuju pranjem, otkoštavanjem i pasiranjem. Pedantno vođena fermentacija i jedinstvena dvostruka ili trostruka destilacija u bakarnim kazanima vrše se tradiconalnim tehnikama. Nakon odležavanja u hrastovim buradima ili posudama od nerđajućeg čelika najmanje tri godine, dobijena žestoka pića se mogu pohvaliti dubinom, složenošću i prepoznatljivošću, odražavajući suštinu njihovih prirodnih sastojaka.
Cenjena tehnika destilacije, kvalitet korišćenih jabuka i delikatan proces starenja stvaraju prepoznatljiv ukus i aromu Hubert Jabuke Barrique. Njen bogat proizvodni proces je odjeknuo kod poznavalaca širom sveta. Briga i zanatstvo uloženi u svaku bocu doveli su brojnih priznanja tokom godina. U periodu od jedne decenije, Destilati od jabuke Hubert nagrađena je sa trinaest zlatnih medalja na raznim međunarodnim festivalima, uključujući osvajanje velike zlatne medalje i pobede na Međunarodnom festivalu Spirit Fest u Sarajevu 2018. godine.