Hubertova Destilati sljiva barrique 0,05l

quantity
-1+
truck

Napravljena od najfinijih sorti, Herbert Šljiva Barrique je obeležena sofisticiranim spojem cvetnih i vanilijskih nota, dok pun voćni ukus otkriva izražene tanine, zahvaljujući hrastovom buretu u kojem odležava najmanje tri godine. Ova Destilati, boje ćilibara, se pravi u bakarnim kazanima postupkom dvostruke destilacije po starom porodičnom receptu. Proces sazrevanja se odvija u buradima napravljenim od stogodišnjeg hrasta, a gotov proizvod ima jačinu od 42% vol, te obično služi kao dižestiv na temperaturi 16-18°C.
Destilerija Hubert 1924, osnovana 2007. godine, je porodična kompanija specijalizovana za proizvodnju prirodnih Destilati i likera od šljive, dunje, kajsije, jabuke i kruške, trešnje i maline. Pažljivo odabrani, ručno ubrani plodovi se transportuju direktno u destileriju gde se hlade, podvrgavaju kontroli zrelosti, a potom prerađuju pranjem, otkoštavanjem i pasiranjem. Pedantno vođena fermentacija i jedinstvena dvostruka ili trostruka destilacija u bakarnim kazanima vrše se tradiconalnim tehnikama. Nakon odležavanja u hrastovim buradima ili posudama od nerđajućeg čelika najmanje tri godine, dobijena žestoka pića se mogu pohvaliti dubinom, složenošću i prepoznatljivošću, odražavajući suštinu njihovih prirodnih sastojaka.
Izuzetan kvalitet barik šljivovice Hubert je prepoznat i na svetskoj sceni. Tokom godina, ova Destilati je osvojila prestižne nagrade poput zlatne medalje na Međunarodnom festivalu Spirit Fest Sarajevo 2018. godine, velike zlatne medalje na Užičkom festivalu 2018. godine i Ugljevičkog sajma 2017. godine. Svedočanstvo o posvećenosti izvrsnosti predstavljaju i zlatne medalje osvojene na Zlatnom destilatu Dunava u Češkoj 2013., Destilati festu 2010. i Novosadskom sajmu 2010. godine.