Kiš Roze vino staro 5 godina 0,75l

quantity
-1+
truck

Rose Kiš je složen spoj tradicionalne fruškogorske frankovke, suptilno oplemenjene međunarodno priznatim merloom. Berba vina iz 2013. godine nosila je cenjenu titulu najboljeg rozea na Balkanu. Ovo vino jarke boje pleni čula aromom crvenog voća, u kojoj se mogu uočiti suptilni nagoveštaji šumskih jagoda, zrelih ribizli i trešanja. Svaki gutljaj pruža pun i zaokružen doživljaj, prožet svežom kiselinom i nežnim dodirom slatkoće koji pojačava njegovu voćnu suštinu i zadržava se na nepcu.
Spoj tradicije, savremenih pristupa i ljubavi prema vinima čini srž vinarije Kiš. Osnovana na porodičnoj baštini koja seže do 1801. godine, vinarija Kiš se nalazi u prestižnom vinogradu Matej na Fruškoj Gori. Koristeći idealne klimatske uslove, Kiš se izdvaja kultivacijom belog Grašca, šardonea, te pionirskim zasadima rajnskog rizlinga i merloa. Nepokolebljiva posvećenost i pažljiv pristup svakom koraku proizvodnje osiguravaju vina koja odražavaju najviši kvalitet i autentičnost.
Balans između dubine fruškogorske frankovke i široke privlačnosti merloa čini Rose Kiš jedinstvenom fuzijom ukusa. Njegova svestranost je očigledna u predlozima za uparivanje hrane, u rasponu od crvenih sosova za testeninu do suhomesnatih proizvoda, što ga čini ne samo pićem, već i kulinarskim pratiocem. Da biste u potpunosti cenili njegovu dubinu i nijansu, preporučuje se serviranje na temperaturi 8 i 10°C.