Komuna fruškogorski 100% Chardonnay 0,75

quantity
-1+
truck

Chardonnay vinarije Komuna je izvanredno belo suvo vino, proizvedeno isključivo od sorte vinove loze Chardonnay, uzgajane u vinogradima na južnim padinama Fruške gore. Njegova nežna zlatno-žuta boja s kristalnim odsjajem mami poglede, dok se raskošna aroma kruške, dinje i jabuke širi iz čaše. U pozadini osećaju se kremasti tonovi putera i vanile, što ukazuje na pažljivo sazrevanje u hrastovim bačvama.
Vinarija Komuna, smeštena uz obalu Borkovačkog jezera u srcu Fruške gore, proizvodi vina na 20 hektara sopstvenih vinograda, birajući grožđe ručno radi postizanja vrhunskog kvaliteta. Njihov vinograd, smešten na 230-240 metara nadmorske visine, posebno se diči sortom Chardonnay. Druge izvanredne sorte, kao što su Muscat Petit Grain, Viognier, Rajnski rizling, Gewürztraminer, Merlot, Pinot Noir, Cabernet Franc i Cabernet Sauvignon, takođe su pažljivo negovane u njihovom vinogradu, doprinoseći bogatstvu i raznovrsnosti vinskog asortimana vinarije Komuna.
Ono što Chardonnay vinarije Komuna izdvaja iz mnoštva je njegova jedinstvena elegancija i kompleksnost. Ovaj izvanredan proizvod očarava svojom sočnošću, mekoćom i zaokruženošću na nepcima. Bogatog je i zrelog mirisa, sa voćnom aromom kruške, dinje i žutih jabuka, dok se tonovi putera i vanile dodatno obogaćuju ukusnim notama hrasta. Nakon svakog gutljaja, doživljavate dugu i skladnu završnicu, tokom koje se arome voća i plemenitog hrasta savršeno prepliću.