Aurelius fruškogorsko suvo crno vino barik Kovačević 0,75l

quantity
-1+
truck

Aurelius Kovačević je istaknuto suvo crno vino, harmonična mešavina 50% Cabernet Sauvignon-a i 50% Merlot-a. Uzgajano u Fruškogorskom vinogorju, grožđe koje ulazi u sastav Aureliusa ima prepoznatljiv ukus, zahvaljući mešanom zemljištu sa elementima gline i krečnjaka na kom uspeva, kao i zbog uticaja umereno kontinentalne klime. Proces fermentacije ovog vina odvija se u vinifikatorima od nerđajućeg čelika. Nakon fermentacije, vino odležava u Barrique bačvama 12 meseci, a zatim se ostavlja još nekoliko meseci u boci da postigne svoj puni karakter.
U srcu filozofije vinarije Kovačević je stalna potraga za vrhunskim kvalitetom, koja se oslanja na cenjene tehnike proizvodnje vina kao što su produžena maceracija grožđa i pravljenje vina u amforama. Sa posvećenošću zaštiti životne sredine, vinarija Kovačević je prešla na organsku praksu i progresivno istražuje biodinamičko vinogradarstvo. 2013. godine revitalizirala je istorijski PodDestilati 1930, koji služi ne samo kao svedočanstvo o duboko ukorenjenom vinskom nasleđu ovog kraja, već i oličava Kovačevićevu nepokolebljivu posvećenost podizanju i očuvanju vinogradarske tradicije, sa širokim priznanjem za svoje različite stilove vina.
Suština vina Aurelius Kovačević je u njegovoj pedantnoj izradi. Sorte grožđa sa jedinstvenog zemljišta fruškogorskih vinograda, koje karakteriše bogat spoj gline i krečnjaka, daju mu specifičan profil ukusa. Klima regiona, spoj kontinentalnog i subkontinentalnog pojasa, dodatno naglašava bogatstvo i dubinu ukusa. Promišljena fermentacija u vinifikatorima od nerđajućeg čelika osigurava da vino zadrži svoje živahne, prirodne voćne note. Pored toga, 12-mesečno sazrevanje u Barrique buradima, praćeno odležavanjem u boci, daje mu prefinjenu kompleksnost, postižući delikatan balans između šećera i kiselina, te ga čini nepogrešivim izborom za poznavaoce i ljubitelje crnog vina.