Simfonija Bermet Crveni slatko aromatizovano vino Kovačević 0,5l

quantity
-1+
truck

Simfonija Bermet Crveni je aromatizovano slatko crveno vino koje pripada kategoriji Cabernet Sauvignon. Proizvodi se po jedinstvenoj drevnoj recepturi koja koristi najfinija vina kombinovana s autentičnim lekovitim travama. Ova specifična kombinacija daje vinu prepoznatljiv i raskošan karakter. Za postizanje punog kvaliteta i bogatstva ukusa, preporučuje se služenje na temperaturi od 16-18°C. Bilo da se služi kao aperitiv, dižestiv ili desertno vino, Bermet će zadovoljiti najzahtevnija nepca.
U srcu filozofije vinarije Kovačević je stalna potraga za vrhunskim kvalitetom, koja se oslanja na cenjene tehnike proizvodnje vina kao što su produžena maceracija grožđa i pravljenje vina u amforama. Sa posvećenošću zaštiti životne sredine, vinarija Kovačević je prešla na organsku praksu i progresivno istražuje biodinamičko vinogradarstvo. 2013. godine revitalizirala je istorijski PodDestilati 1930, koji služi ne samo kao svedočanstvo o duboko ukorenjenom vinskom nasleđu ovog kraja, već i oličava Kovačevićevu nepokolebljivu posvećenost podizanju i očuvanju vinogradarske tradicije, sa širokim priznanjem za svoje različite stilove vina.
Sa 16,5% alkohola, Simfonija Bermet Crveni potiče iz Fruškogorskog vinogorja, gde je klima umereno kontinentalna sa primesama subkontinentalne. Zemljište na kojem raste ova sorta je mešovito, kombinujući glinu i krečnjak, te stvara optimalne uslove za uzgoj vinove loze. Proces fermentacije se odvija u inox posudama, kao i odležavanje. Sadržaj šećera je 140 g/l, dok je kiselost izmerena na 7.3 g/l. Zajedno, komponente šećera, precizno balansirana kiselost i metodično odabrane proizvodne tehnike skladno se spajaju, ne samo dubinu i složenost, već i jedinstvenu aromu koja ističe ovo vino od drugih slatkih crvenih vina.