100% fruškogorski Chardonnay Kovačević 0,75l

quantity
-1+
truck

Poreklom iz fruškogorske vinske regije, ovo vino je stopostotni Chardonnay, sa specifičnim profilom ukusa i aromama grožđa gajenog na mešovitom zemljištu gline i krečnjaka. Proces fermentacije obuhvata 85% vina, koje potom odležava u posudama od nerđajućeg čelika. Preostalih 15% prolazi kroz isti proces u velikim bačvama nekoliko meseci. Ovaj pedantnan i promišljen metod proizvodnje obezbeđuje zrelost, dubinu i prefinjen ukus Kovačević Chardonnay-a i opravdano ga pozicionira među renomirane domaće vinske stilove.
U srcu filozofije vinarije Kovačević je stalna potraga za vrhunskim kvalitetom, koja se oslanja na cenjene tehnike proizvodnje vina kao što su produžena maceracija grožđa i pravljenje vina u amforama. Sa posvećenošću zaštiti životne sredine, vinarija Kovačević je prešla na organsku praksu i progresivno istražuje biodinamičko vinogradarstvo. 2013. godine revitalizirala je istorijski PodDestilati 1930, koji služi ne samo kao svedočanstvo o duboko ukorenjenom vinskom nasleđu ovog kraja, već i oličava Kovačevićevu nepokolebljivu posvećenost podizanju i očuvanju vinogradarske tradicije, sa širokim priznanjem za svoje različite stilove vina.
Chardonnay Kovačević se izdvaja po karakterističnom procesu fermentacije i sazrevanja. 85% vina dobija završne tonove modernim dodirom posuda od nerđajućeg čelika, što osigurava čistoću ukusa. Preostalih 15% vina koje fermentira i odležava u velikim buradima uvodi suptilnu dubinu i složenost, harmonično spajajući ove dve metode. Ovaj pažljiv proces je upotpunjen niskim sadržajem šećera u vinu od 0,5 g/l i uravnoteženim nivoom kiselosti od 6,2 g/l, dajući ukus koji je istovremeno svež i intenzivan. Kombinacija tradicionalnih i savremenih tehnika, uz jedinstveni zemljani sastav ​​Fruške gore, zaslužna je za prepoznatljivi profil ukusa ponude vinarije Kovaćević.