Kovačević Edicija S suvo belo vino 100% Chardonnay

quantity
-1+
truck

Chardonnay Kovačević Edicija S je elegantno suvo belo vino, proizvedeno od 100% sorte Chardonnay. Poreklom iz fruškogorskih vinograda, grožđe u sastavu ovog vina je odraz umereno kontinentalne klime i specifičnog spoja gline i krečnjaka u zemljištu. Nakon pažljivog odabira plodova, proces fermentacije i sazrevanja odvija se u hrastovim bačvama tokom perioda od 12 meseci. Nakon toga, vino se dodatno odležava u boci još najmanje 12 meseci. Kao rezultat ovog pažljivog procesa, Chardonnay Kovačević Edicija S osvaja bogatim i složenim ukusima koji odražavaju kvalitet i karakter svog porekla.
U srcu filozofije vinarije Kovačević je stalna potraga za vrhunskim kvalitetom, koja se oslanja na cenjene tehnike proizvodnje vina kao što su produžena maceracija grožđa i pravljenje vina u amforama. Sa posvećenošću zaštiti životne sredine, vinarija Kovačević je prešla na organsku praksu i progresivno istražuje biodinamičko vinogradarstvo. 2013. godine revitalizirala je istorijski PodDestilati 1930, koji služi ne samo kao svedočanstvo o duboko ukorenjenom vinskom nasleđu ovog kraja, već i oličava Kovačevićevu nepokolebljivu posvećenost podizanju i očuvanju vinogradarske tradicije, sa širokim priznanjem za svoje različite stilove vina.
Chardonnay Kovačević Edicija S privlači pažnju svojom bogatom zlatno-žutom bojom. Mirisom dominiraju note tropskog voća, kruške i biskvita. Kada vino dotakne nepce, oseti se izvanredna paleta ukusa - od badema do smokve i vanile, koje se harmonično kombinuju sa osvežavajućim voćem i začinima. Ova mešavina aroma rezultira kremastom završnicom, koja naglašava složenost ukusa. Chardonnay Kovačević Edicija S savršeno se dopunjuje s različitim specijalitetima, poput telećeg mesa i kremastom sosu ili ukusnog jastoga. Za potpuni doživljaj ukusa i arome, servirajte ga ohlađenog na 10 - 12°C.