Orange Chardonnay Kovačević Edicija R barik 0,75l

quantity
-1+
truck

Chardonnay Kovačević Edicija R je prepoznatljivo vino boje ćilibara, napravljeno tradicionalnom oranž metodom. Nakon pažljivog odabira najkvalitenijih grozdova sorte Chardonnay na južnim obroncima Fruške Gore, vino prolazi kroz produženu maceraciju i fermentaciju sa autohtonim kvascima u hrastovim buradima. Nakon ove faze, odležava se najmanje 20 meseci u Barrique buradima kako bi se poboljšala njegova bogatost i dubina i oduševila nepca hedonista i poznavaoca vina.
U srcu filozofije vinarije Kovačević je stalna potraga za vrhunskim kvalitetom, koja se oslanja na cenjene tehnike proizvodnje vina kao što su produžena maceracija grožđa i pravljenje vina u amforama. Sa posvećenošću zaštiti životne sredine, vinarija Kovačević je prešla na organsku praksu i progresivno istražuje biodinamičko vinogradarstvo. 2013. godine revitalizirala je istorijski PodDestilati 1930, koji služi ne samo kao svedočanstvo o duboko ukorenjenom vinskom nasleđu ovog kraja, već i oličava Kovačevićevu nepokolebljivu posvećenost podizanju i očuvanju vinogradarske tradicije, sa širokim priznanjem za svoje različite stilove vina.
Ono po čemu se prepoznaje i ističe Chardonnay Kovačević Edicija R su posebne vinarske tehnike postupku proizvodnje. Prošavši kroz dugotrajnu maceraciju i fermentaciju sa autohtonim kvascima u hrastovim bačvama, vino dobija dublji i bogatiji karakter. Period odležavanja od najmanje 20 meseci u Barrique bačvama dodatno utiče na kompleksnost i strukturu profila. Dominantne note kandiranog voća, začina i meda rezultat su ove pedantne proizvodnje, čineći Chardonnay Kovačević Ediciju R drugačijom od standardnih Chardonnay vina. Osim toga, geografski položaj južnih padina Fruške Gore dodatno utiče na jedinstveni terroar, stvarajući specifične nijanse koje je teško replicirati.