Kovačević Rajnski rizling sa notama breskve i jabuke 0,75

quantity
-1+
truck

Rajnski rizling predstavlja suvo belo vino iz vinograda Fruške Gore koji uživaju u blagodetima umereno kontinentalne klime s blagim subkontinentalnim uticajem. Zemljište u kojem raste vinova loza bogato je glinom i krečnjakom, što ovim sortama daje poseban ukus i aromu. Vino prolazi kroz proces fermentacije u tankovima napravljenim od nerđajućeg čelika, a zatim odležava u hrastovim buradima šest meseci, te dodatno u boci nekoliko meseci. Njegova prepoznatljiva žuto-slama boja oslikava bogate i živahne voćne note po kojima se Rajnski Rizling i ističe.
U srcu filozofije vinarije Kovačević je stalna potraga za vrhunskim kvalitetom, koja se oslanja na cenjene tehnike proizvodnje vina kao što su produžena maceracija grožđa i pravljenje vina u amforama. Sa posvećenošću zaštiti životne sredine, vinarija Kovačević je prešla na organsku praksu i progresivno istražuje biodinamičko vinogradarstvo. 2013. godine revitalizirala je istorijski PodDestilati 1930, koji služi ne samo kao svedočanstvo o duboko ukorenjenom vinskom nasleđu ovog kraja, već i oličava Kovačevićevu nepokolebljivu posvećenost podizanju i očuvanju vinogradarske tradicije, sa širokim priznanjem za svoje različite stilove vina.
Kovačevićev Rajnski Rizling donosi bogato aromatično putovanje sa naglaskom na voćne tonove breskve, zelene jabuke i kajsije. Iako je vino srednjeg tela, njegov izraženi voćni karakter daje mu osvežavajući i harmoničan ukus koji se poklapa s njegovim mirisnim spektrom. Jedinstven postupak odležavanja, koji kombinuje vreme provedeno u hrastovim buradima i u boci, doprinosi dubini i kompleksnosti rizlinga. Da bi se pravilno doživela kombinacija njegove mirisne arome i ukusa, preporučuje se posluživanje na temperaturi od 10-12°C. Bilo da je u pitanju rečna ili morska riba, slani sirevi ili belo meso s roštilja, ovo vino je odličan dodatak gastronomskim užicima.