Kovačević Sauvignon suvo belo vino sa Fruške gore 0,75l

quantity
-1+
truck

Sauvignon Kovačević predstavlja suvo belo vino koje potiče iz prestižnih vinograda Fruške gore. Proizvedeno je isključivo od sorte grožđa Sauvignon blanc, dajući autentičnu reprezentaciju ove poznate sorte. Podneblje regiona, opisano kao umereno kontinentalno sa nagoveštajem subkontinentalnih karakteristika, bitno utiče na jedinstven profil vina. Kada se tome dodaju karakteristike zemljišta koje kombinuje glinu i krečnjak, posebnost ovog vina postaje još izraženija. Njegova proizvodnja obuhvata temeljnu pre-fermentativnu maceraciju koja traje nekoliko sati, a zatim i fermentaciju u posudama od nerđajućeg čelika pod strogo kontrolisanim temperaturama.
U srcu filozofije vinarije Kovačević je stalna potraga za vrhunskim kvalitetom, koja se oslanja na cenjene tehnike proizvodnje vina kao što su produžena maceracija grožđa i pravljenje vina u amforama. Sa posvećenošću zaštiti životne sredine, vinarija Kovačević je prešla na organsku praksu i progresivno istražuje biodinamičko vinogradarstvo. 2013. godine revitalizirala je istorijski podrum iz 1930, koji služi ne samo kao svedočanstvo o duboko ukorenjenom vinskom nasleđu ovog kraja, već i oličava Kovačevićevu nepokolebljivu posvećenost podizanju i očuvanju vinogradarske tradicije, sa širokim priznanjem za svoje različite stilove vina.
Postupak sazrevanja u proizvodnji Sauvignon-a ističe posvećenost vinarije Kovačević da sačuva autentičnost vina. Nakon što je odležalo šest meseci u posudama od nerđajućeg čelika, vino se dodatno čuva u boci još nekoliko meseci. Ovaj pristup garantuje da vino očuva svoju svežinu i dinamiku, dok se istovremeno arome savršeno spajaju. Sa šećerom od samo 0,5 g/l i kiselostima od 6,5 g/l, postiže se suptilna ravnoteža između slatkog i kiselog, nudeći bogat i osvežavajući ukus. Ovako pažljiv postupak proizvodnje potvrđuje težnju ka vrhunskom kvalitetu, čineći Sauvignon Kovačević jedinstvenim i prepoznatljivim.