Chardonnay fruškogorskih sorti Mačkov podrum 0,75l

quantity
-1+
truck

Chardonnay iz Mačkovog Podruma predstavlja vrhunski izbor za sve ljubitelje kompleksnih belih vina. Proizvedeno od grožđa iz vinograda Carine u Fruškogorskom vinogorju, vino se odlikuje izuzetnom bistrinom i limun žutom bojom sa kristalnim odsjajem. Arome koje se prepoznaju su intenzivne, sa naglaskom na vinogradarsku breskvu i krušku karamanku. Harmoničan ukus, sa izbalansiranim komponentama, uključujući nežne kiseline i odgovarajući nivo alkohola.
Mačkov Podrum je porodična vinarija s tradicijom koja seže generacijama unazad. Godišnje proizvede 120.000 boca vina koje se čuvaju u inoks i drvenim buradima. Vinogradi vinarije, na 30 hektara blizu Iriga, pružaju idealne uslove za proizvodnju belih i modernih crvenih vina. Stručnjaci iz Južnog Tirola bili su zaduženi za razvoj vinograda. Asortiman uključuje Rajnski rizling, Traminac mirisavi, Merlot, Pinot noir, Cabernet franc, Sauvignon blanc, Portugizer i Chardonnay.
Ono što Mačkov Podrum Chardonnay-u daje poseban karakter su puterasti tonovi koji se slojevito prepliću sa primarnim aromama belog voća. Harmoničnost ukusa je dodatno izražena kroz fino izbalansirane komponente koje se sjajno uklapaju sa različitim vrstama jela. Idealan je pratilac za ribu, morske plodove, belo meso i mlade sireve. S obzirom na optimalnu temperaturu služenja od 10-12˚C, ovaj Chardonnay pruža pravo uživanje u svakom gutljaju.