Quet Merlot Edition 2016 0.75l

quantity
-1+
truck

Quet Merlot je izuzetno lagano crveno sortno vino koje će vas oduševiti svojom svežinom i karakterističnim notama. Ovo vino je pažljivo odležalo 12 meseci u srpskom bariku, stvarajući bogatstvo ukusa i mirisa. Sa dominantnim notama višanja, herbalnih akcenata, čokolade i suvih šljiva, Quet Merlot nudi izvanredno iskustvo za ljubitelje vina. Osim toga, lepe kiseline dodaju osvežavajuću dimenziju, dok tanini obećavaju da će se razviti i postati još mekši tokom vremena.
Fruškogorski Vinogradi, osnovani 2007. godine u pitoresknom Banoštoru, predstavljaju jedno od obećavajućih imena u svetu vinarstva. Vinarija je od samog početka postavila visoke standarde kvaliteta, s maksimalnim ulaganjem u razvoj svojih vinograda. Danas, vinarija ima kapacitet od oko 300.000 litara, opremljen najsavremenijom tehnologijom i barik sudovima, a ambiciozni planovi uključuju proširenje kapaciteta na pola miliona litara u inoksu i dodatnih 50.000 litara u drvetu.
Ono što Quet Merlot čini posebnim je njegova sposobnost da evoluira. Dok je već sada izuzetno pitko i privlačno, pravo iznenađenje dolazi tek nakon godinu ili dve odležavanja. Ovo vino će se transformisati, otkrivajući dublje slojeve kompleksnosti i nijansi. Preporučuje se uz meze ili bareno masnije, meso.