Placeholder Image

Chardonnay Classique Podrum Radovanović 0,75l

quantity
-1+
truck

Svetložute boje i zelenkastog odsjaja, Chardonnay Classique ima čist i oštar ukus koji je harmonično prožet notama citrusa, posebno grejpfruta i limuna, praćenih notama zelene jabuke, dunje i divljeg cveća. Ukus ovog vina odlikuje izražen mineralni karakter, prožet živahnim kiselinama i suptilnim voćnim notama koje se podudaraju sa profilom arome. Rezultat je osvežavajuće vino sa prijatnom gorčinom u završnici.
Podrum Radovanović predstavlja spoj tradicije i savremenih vinskih praksi. Ponosi se visokokvalitetnim vinima koja odležavaju u francuskim, američkim i srpskim hrastovim buradima. Sa 30 hektara vinograda u srcu Šumadije, vinarija koristi povoljnu klimu, geološke karakteristike i raznolika zemljišta za proizvodnju vrhunskih sorti kao što su Cabernet, Prokupac, Riesling, Chardonnay i Pinot.
Ono što ovaj Chardonnay čini posebnim jeste njegova kompleksnost i izvanredna ravnoteža između voćnih i mineralnih karakteristika. Aroma i ukus ovog vina pružaju bogato iskustvo sa naglaskom na svežini koja ga izdvaja iz mnoštva. Podrum Radovanović stvorio je vino koje će zadovoljiti i najzahtevnije nepce, čineći ga pravim izborom za sve prilike i ljubitelje kvalitetnih vina.