Chardonnay Selekcija Radovanović barik 0,75l

quantity
-1+
truck

Radovanović Chardonnay Selekcija ističe se složenim i bogatim karakterom. Nakon fermentacije, odležava u hrastovim buradima čitavih 12 meseci, što mu daje posebnu dubinu i raznolikost aroma. Sjajne zlatnožute boje s blagim zelenkastim odsjajem, ovo vino nudi intenzivan i kompleksan miris s notama poljskog cveća, kamilice, trave, orašastih plodova, biskvita i voćnih aroma.
Podrum Radovanović predstavlja spoj tradicije i savremenih vinskih praksi. Ponosi se visokokvalitetnim vinima koja odležavaju u francuskim, američkim i srpskim hrastovim buradima. Sa 30 hektara vinograda u srcu Šumadije, vinarija koristi povoljnu klimu, geološke karakteristike i raznolika zemljišta za proizvodnju vrhunskih sorti kao što su Cabernet, Prokupac, Riesling, Chardonnay i Pinot.
Ono što Radovanovic Chardonnay Selekciju čini izuzetnim je harmonija i uravnoteženost. Na nepcu se prepliću note citrusa, zrele kajsije i vanile, uz istovremenu mineralnost koja dodaje dubinu. Ovo vino je puno, puterasto, s blagim i prijatnim kiselinama, pružajući postojan i kompleksan ukus. U finalu se ispoljavaju elegancija i harmoničnost, čineći ga vrhunskim izborom za ljubitelje belih vina.