Radovanović rubin crveno vino Cabernet Sauvignon Franc 0,75l

quantity
-1+
truck

Cabernet Sauvignon Franc, renomiranog podruma Radovanović, je vrhunsko suvo crveno vino. Pažljivo je komponovano od 70% Cabernet Sauvignon i 30% Cabernet Franc, donosi savršen spoj začinjenih tonova sa suptilnim nijansama barika i idealno izbalansiranim voćnim kiselinama. Predstavlja vino za opuštanje, čija složenost i snaga dolaze do izražaja nakon osamnaest meseci odležavanja u drvenim barik buradima.
Podrum Radovanović predstavlja spoj tradicije i savremenih vinskih praksi. Ponosi se visokokvalitetnim vinima koja odležavaju u francuskim, američkim i srpskim hrastovim buradima. Sa 30 hektara vinograda u srcu Šumadije, vinarija koristi povoljnu klimu, geološke karakteristike i raznolika zemljišta za proizvodnju vrhunskih sorti kao što su Cabernet, Prokupac, Riesling, Chardonnay i Pinot.
Intenzivna rubin crvena boja sa svetlo crvenim odjajem privlači poglede, dok se u mirisu ističu note crne i zrele kisele trešnje, crne višnje, maline, biljnih i začinskih tonova, praćenih notama vanile i tosta. Jaka taninska struktura doprinosi postojanosti ovog vina, dok intenzivna završna nota otkriva njegovu kompleksnost, čineći ga neodoljivim za ljubitelje suvih crvenih vina. Servira se na temperaturi 16-18ºC.