Destilati dunja 0.7l Kovilj

quantity
-1+
truck

Destilati od dunje Manastira Kovilj ističe se zlatno-žutom bojom, što je čini vizuelno privlačnom i daje joj prefinjeni sjaj. Intenzivan miris dunje dominira, dok se u pozadini osećaju note vanile i kokosa, dajući ovom piću bogat i kompleksan aroma profil. Kada je probate, ukus je neverovatno pun i zaokružen, te ostavljaja prijatnu notu slatkoće na nepcu. Osim što je ukusna, ovu rakiju odlikuje i impresivna godišnja proizvodnja od 8.000 litara.
Manastir Kovilj nalazi se na istočnom delu Fruške gore, nedaleko od Novog Sada. Od 1949. godine je zaštićen kao kulturni spomenik. Monaška zajednica ovog manastira je raznolika, od monaha koji dolaze iz raznih delova sveta do onih sa visokim stepenom obrazovanja. Između ostalog, destilerija manastira proizvodi vino, med i prepoznatljive rakije šljive, dunje, kruške, i kajsije. Najistaknutiji proizvod je liker od oraha i specijalne rakije od jabukovog vina tipa Kalvados, koji odležava tri godine u hrastovom buretu.
Ono što ovu rakiju čini posebnom jeste kombinacija tradicionalne proizvodnje i odležavanja u hrastovim buradima, što joj daje posebne note u mirisu i ukusu. Zrelost i kvalitet prepliću se u svakoj kapljici, čineći je idealnim izborom za ljubitelje Destilati koji traže autentično iskustvo. Ova Destilati ne samo da osvaja čula, već ostavlja dugotrajan utisak. Gastronomska preporuka dodatno potvrđuje njenu vrednost - služenje kao aperitiv ili digestiv je idealno, što je čini savršenim dodatkom svakom obroku ili posebnom trenutku.