Destilati manastir Kovilj šljiva

quantity
-1+
truck

Manastir Kovilj šljiva je vrhunska Destilati koja se ističe svojom prelepom nijansom žute boje, obogaćenom zlatnim tonovima. Odležavanjem u hrastovim buradima dobija se složenost i dubina ukusa. Miris ove rakije otkriva bogate i kompleksne note koje podsećaju na odležali Destilati. Posebno se ističu mirisi kokosa, vanile, dima i karamela, pružajući senzualno iskustvo. Intenzivan ukus ove rakije dopunjuju arome crne čokolade koje se savršeno kombinuju sa svežim notama šljive.
Manastir Kovilj nalazi se na istočnom delu Fruške gore, nedaleko od Novog Sada. Od 1949. godine je zaštićen kao kulturni spomenik. Monaška zajednica ovog manastira je raznolika, od monaha koji dolaze iz raznih delova sveta do onih sa visokim stepenom obrazovanja. Između ostalog, destilerija manastira proizvodi vino, med i prepoznatljive rakije šljive, dunje, kruške, i kajsije. Najistaknutiji proizvod je liker od oraha i specijalne rakije od jabukovog vina tipa Kalvados, koji odležava tri godine u hrastovom buretu.
Ono što šljivu manastira Kovilj čini posebnom nije samo njen izuzetan ukus, već i ograničena godišnja proizvodnja od 11.375 litara, što ukazuje na ekskluzivnost i posvećenost kvalitetu. Ova Destilati nije samo piće, već prava gastronomska poslastica koja najbolje dolazi do izražaja kada se služi rashlađena kao aperitiv. Njena sofisticiranost i bogatstvo ukusa čine je idealnom za specijalne prilike i trenutke uživanja. Preporučuje se ljubiteljima fine kapljice koji znaju da cene autentičnost i dubinu ukusa.