Destilati manastir Kovilj zeleni orah

quantity
-1+
truck

Liker od zelenog oraha, iz destilerije manastira Kovilj, poseban je spoj prirodnih sastojaka koji pružaju bogat i složen ukus. Proizveden od zelenih plodova oraha u kombinaciji sa aromatičnim biljkama, ovaj liker se izdvaja svojom tamno braon bojom obogaćenom maslinasto zelenim odsjajem. Savršen balans vanile, narandže, cimeta i karanfilića čini osnovu njegove arome, dok suptilne note zelenog oraha i miris sveže pokošene trave dodaju dodir svežine i autentičnosti.
Manastir Kovilj nalazi se na istočnom delu Fruške gore, nedaleko od Novog Sada. Od 1949. godine je zaštićen kao kulturni spomenik. Monaška zajednica ovog manastira je raznolika, od monaha koji dolaze iz raznih delova sveta do onih sa visokim stepenom obrazovanja. Između ostalog, destilerija manastira proizvodi vino, med i prepoznatljive rakije šljive, dunje, kruške, i kajsije. Najistaknutiji proizvod je liker od oraha i specijalne rakije od jabukovog vina tipa Kalvados, koji odležava tri godine u hrastovom buretu.
Ovaj fantastični liker predstavlja tradicionalno piće ovih prostora, proizvedeno dok je plod oraha još uvek zelen. Autentične organoleptičke karakteristike čine ga idealnim za konzumaciju nakon jela, posebno uz suve kolače, ili kao blago rashlađeni čisti napitak. Iako je potencijal orahovače manastira Kovilj kao dodatka u koktelima nedovoljno neistražen, postoji uverenje da bi domaći majstori za koktele mogli značajno doprineti njenoj popularnosti i inovativnoj upotrebi.