Destilati viljamovka 0.7l Kovilj

quantity
-1+
truck

Manastir Kovilj viljamovka je izuzetna Destilati kreirana prema starinskoj recepturi, koja se proizvodi na poljoprivrednom imanju manastira Kovilj. Ova Destilati se dobija od pažljivo odabranih plodova kruške viljamovke, uzgajane u vlastitim voćnjacima manastira. Nakon berbe, kruške se peru, čiste i potom se pretvaraju u kašu, da bi fermentirale tokom tri nedelje. Sama destilacija je dvostruka, što je deo tradicionalnog procesa, dok završni proizvod odležava tri godine u inoksu. Kristalno čiste boje, Destilati emituje prefinjen voćni miris kruške i nudi bogat i izbalansiran ukus.
Manastir Kovilj nalazi se na istočnom delu Fruške gore, nedaleko od Novog Sada. Od 1949. godine je zaštićen kao kulturni spomenik. Monaška zajednica ovog manastira je raznolika, od monaha koji dolaze iz raznih delova sveta do onih sa visokim stepenom obrazovanja. Između ostalog, destilerija manastira proizvodi vino, med i prepoznatljive rakije šljive, dunje, kruške, i kajsije. Najistaknutiji proizvod je liker od oraha i specijalne rakije od jabukovog vina tipa Kalvados, koji odležava tri godine u hrastovom buretu.
Ono što čini viljamovku manastira Kovilj posebnom jeste njena autentičnost. Svi koraci izrade, od uzgajanja voća do finalne proizvodnje, odvijaju se pod pažljivim nadzorom monaha. Pored toga, ova Destilati odražava pravu esenciju ploda kruške viljamovke, pružajući jedinstveno iskustvo ukusa. Sa godišnjom proizvodnjom od 3.500 litara, ograničenog je izdanja, što doprinosi njenoj ekskluzivnosti. Idealna je kao aperitiv, posebno kada se posluži hladna, ističući svoju punoću i karakterističnu aromu kruške.