Sokolova kleka 0.7

quantity
-1+
truck

Zbog prirodne osnove na kojoj je nastala, Stara Sokolova Kleka ima prefinjen profil ukusa i aromom podseća na vrhunske vrste Destilatia. Kao nastavljač duge tradicije porodice Bogdanović i Bajinobaštanskog kraja u proizvodnji rakije od kleke, karakteriše je pun, složen ukus sa naknadnim, blagim doživljajem kleke koja stimuliše nepce na svojstven način.
Stara Sokolova, nasleđe čuvano sedam generacija, održala je originalnu recepturu, obogaćenu savremenim tehnikama za stvaranje izuzetne voćne rakije prirodnih aroma i izbalansiranog ukusa. S ciljem da isporuči prvoklasnu rakiju globalnoj publici, Stara Sokolova je započela skromno, ali se brzo proširila van granica Srbije, dosegavši Fidži sa početnom proizvodnjom od samo 200 flaša godišnje. Prvo izdanje, 12-godišnja šljivovica u flaši od antičkog stakla, osvojilo je zlatnu medalju na Novosadskom jesenjem sajmu. Danas, Stara Sokolova je prepoznatljiv brend i simbol sinergije tradicije i inovacije, koji pojačava zadovoljstvo uživanja u umetnosti srpske destilerije širom sveta.
Ovo piće zauzima posebno mesto u porodici alkoholnih pića od kleke zbog povezanosti sa tradicionalnim običajima Bajinobaštanskog kraja, koje generacijama prenosi porodica Bogdanović. Blaga, veoma prijatna aroma kleke, uparena sa ukusom koji otvara apetit, pozicionira ga kao odličan aperitiv, naročito kada se servira na temperaturi od 16°C. Poziva ne samo na uživanje u piću, već i u tradiciji, zbog čega je idealna kao poklon ili sastavni deo slavljeničkih trpeza.