Tancredi Dolce & Gabbana

quantity
-1+
truck

Donnafugata Dolce&Gabbana Tancredi je izvanredno italijansko suvo crveno vino proizvedeno na Siciliji. Ovo vino je rezultat savršenog spoja tri prestižne sorte grožđa: Cabernet Sauvignon, Tannat i Nero d'Avola. Intenzivnom tamno crvenom bojom sa ljubičastim odsjajem, Tancredi odmah privlači pažnju. Osim vizuelnog zadovoljstva, ovo vino donosi raskošnu aromu zrelog šumskog bobičastog voća, sa naglaskom na zrelu šljivu, balzamiku i sladić.
Sa bogatom istorijom koja seže unazad više od pet decenija, vinarija Donnafugata je postala sinonim za izvanredna vina. Prepoznata je po inovativnom pristupu etiketama na svojim bocama, što čini svako vino iz njihove kolekcije istinskim umetničkim delom. Posetiti Donnafugata vinariju znači uroniti u svet tradicije i kulture vina, uz mogućnost degustacije nekih od najfinijih i najautentičnijih sicilijanskih vina.
Tancredi odležava u hrastovim buradima čak 14 meseci, nakon čega dodatno sazreva u boci još dve godine, razvijajući kompleksnost i dubinu ukusa. Osim voćnih nota, možete osetiti blagi nagoveštaj kakaoa i mente u pozadini. Tancredi je idealan pratilac za crvena mesa, pečenja, jagnjetinu, teletinu i prasetinu, ali takođe se izvanredno slaže sa specijalitetima sa pečurkama, kao što su vrganji, šitake i lisičarke, kao i sa starim prezrelim sirevima. Temperatura serviranja od 16-18°C će omogućiti da Tancredi pokaže svoju punu raskoš i složenost ukusa.