Verkat Malvazija višestruko nagrađivano belo vino 0,75

quantity
-1+
truck

Verkat Malvazija, sa fruškogorskog vinogorja Čerevića, je višestruko nagrađivano vino zbog svog uzornog profila ukusa i kvaliteta. Njegova bledo žuta nijansa nagoveštava kompleksnost ukusa u svakoj kapi, stapajući arome zelene jabuke, zrele divlje kruške i kremena. Sa sadržajem alkohola od 14% i strukturalnim, snažnim telom, ovo vino je ujedno jednostavno i razigrano. Završna nota je obeležena prijatnom gorčinom, koja savršeno dopunjuje mnoge gastronomske užitke.
Osnovana 2018. godine u Čereviću, vinarija Verkat se transformisala iz skromne porodične plantaže malvazije u renomiranu vinsku kuću, održavajući tradiciju stvaranja izvanrednih vina. Od svog početka, Verkat kontinuirano pruža iznimne vinske kreacije, ujedno postajući omiljena destinacija za entuzijaste vina. Tim koji je odgovoran za ova sofisticirana vina spaja raznolike veštine, čineći Verkat vina manifestacijom posvećenosti, očuvanja kulturnog nasleđa i težnje prema perfekciji u svakoj čaši.
Verkat malvazija pokazuje izuzetnu gastronomsku prilagodljivost. Ne samo da bez napora dopunjuje kozje i ovčje sireve i morske plodove kao što su gambor i hobotnica, već i jača jela poput dimljenog šarana, začinjene piletine i rolovane svinjetine. Njegov vrhunski kvalitet se ogleda u prestižnim priznanjima: zlatnoj medalji Balkanskog međunarodnog takmičenja vina u Atini, srebrnoj diplomi na Malvasia World u Poreču, i pozicioniranjem u Top 50 Fruškogorskih vina. Pedantno napravljeno ručnom berbom i odležano osam meseci u nerđajućem čeliku, ovo vino usklađuje tradiciju i kvalitet, sa samo 13.000 boca na raspolaganju.