Placeholder Image

Vino Vojnović grašac

quantity
-1+
truck

Vojnović grašac je suvo belo vino koje će vas osvojiti izvanrednom svežinom i bogatim voćnim karakterom. Odlikuje se zlatno-žutom bojom s nijansama zelene, stvarajući vizualno privlačan efekat. Voćnog je mirisa, a prijatne kiseline dodatno poboljšavaju njegovu svežinu. Uz kombinaciju sa ribom, belim mesom ili raznim sirevima, Vojnović grašac će nadopuniti vašu gastronomsku avanturu. Sa 13% alkohola, idealan je pratilac za različite prilike.
Vinarija Vojnović je porodična vinarija osnovana 2016. godine, čija je posebna karakteristika je spoj panonske i jadranske baštine, uz moderni pristup vinogradarstvu i vinifikaciji pod vođstvom enologa Tijane Vojnović. Pažljivo odabrana grožđa, uključujući sorte kao što su Grašac beli, Rajnski rizling, Chardonnay, Merlot, Cabernet Sauvignon i Muskat Hamburg, doprinose stvaranju kvalitetnih vina. Vinarija Vojnović je takođe prepoznata i nagrađivana na mnogim prestižnim manifestacijama, potvrđujući svoj status kao izvanredna vinarija koja spaja tradiciju i savremene trendove vinarstva.
Ovo vino pruža harmoničan spoj voćnih aroma i osvežavajućih kiselina. Zahvaljujući svojoj prirodnosti i bogatom ukusu, Vojnović grašac se ističe kao izuzetna opcija za uparivanje sa raznim jelima. Bilo da se radi o ribi, sočnom belom mesu ili različitim vrstama sireva, savršeno će se uklopiti i naglasiti ukuse hrane.