Zvonko Bogdan Pinot Blanc - Prefinjeno voćno belo vino 0,75L

quantity
-1+
truck

Pinot Blanc iz vinarije Zvonko Bogdan potiče iz živopisnih predela Subotice i Palića. Upakovano u flašu od 0,75 l sa 14% alkohola, nudi bogat i voćni profil ukusa. Nosi pregršt složenih aroma - od sočnosti zrele letnje kruške, nektarine i breskve do svežine mejer limuna i zrele dinje. Ove arome su majstorski izbalansirane sa suptilnim notama začina i postojane mineralnosti, oblikujući istovremeno okrepljujuće i prefinjeno iskustvo degustacije.
Vinarija Zvonko Bogdan s ponosom neguje tradiciju vinarstva Palića i Subotice, gde uzgoj vinove loze traje preko 2000 godina. Ova regija kombinuje domaće i međunarodne sorte grožđa usklađene sa jedinstvenim terenom. U 19. veku, njihova vina zauzela su mesto u evropskim gradovima poput Londona i Beča. Danas, uz savremenu tehnologiju, svaka boca odražava esenciju regije. Sa proizvodnjom od 400.000 boca godišnje, vina Zvonko Bogdan kontinuirano osvajaju nagrade, kao i srca ljubitelja i vrsnih poznavaoca kvalitetnih vina.
Obuhvatajući prirodne arome i posebne karakteristike sorti subotičkih vinograda, Pinot Blanc hvata suštinu svog regiona. Pun i kremast ukus prepun je bogate voćne sočnosti i svežine, što dovodi do raskošnog i zamršenog završetka. Ovaj finiš, izrazito slojevit, harmonično kombinuje ukuse zrelog voća, postojano prisustvo minerala i diskretne začinske tonove, što savršeno otelotvoruje stručnost i jedinstven teroar ​​vinarije Zvonko Bogdan.