Zvonko Bogdan Pinot Grigio - Elegantno belo vino zlatni delišes 0,75L

quantity
-1+
truck

Vino Pinot Grigio prepoznaje se po svojoj izraženoj lakoći i pitkosti, donoseći u čaši osvežavajuće note zlatnog delišesa. Arome žute, zrele letnje kruške, pegave delišes jabuke i kore sveže ubranog limuna stvaraju očaravajuću voćnu fuziju koja ovom vinu daje poseban karakter. U svakom gutljaju otkriva se sočnost i svežina, uz doživljaj koji podseća na hrskavu jabuku bogatu prirodnim šećerima.
Vinarija Zvonko Bogdan s ponosom neguje tradiciju vinarstva Palića i Subotice, gde uzgoj vinove loze traje preko 2000 godina. Ova regija kombinuje domaće i međunarodne sorte grožđa usklađene sa jedinstvenim terenom. U 19. veku, njihova vina zauzela su mesto u evropskim gradovima poput Londona i Beča. Danas, uz savremenu tehnologiju, svaka boca odražava esenciju regije. Sa proizvodnjom od 400.000 boca godišnje, vina Zvonko Bogdan kontinuirano osvajaju nagrade, kao i srca ljubitelja i vrsnih poznavaoca kvalitetnih vina.
Dok se mnoga vina ističu po eksperimentisanju tokom izrade i složenosti komponenti, Pinot Grigio iz vinarije Zvonko Bogdan iznenađuje svojom jednostavnom harmonijom. Njegova izražena voćna slast savršeno se dopunjuje sa plemenitom bademastom gorčinom u završnici, pružajući kompleksnost ukusa koja se istinski razlikuje od drugih. Sa sadržajem alkohola od 14%, ovo vino pruža pravu ravnotežu snage i pitkosti, čime dodatno potvrđuje besprekoran kvalitet.