Zdravi i posni slatkiši: Uživanje bez griže savesti

Slatkiši

/

Često je teško odoleti slatkišima sa visokim udelom šećera, ali na sreću, postoje zdravije varijante koje ne prave kompromis po pitanju ukusa. I vi tražite alternativu koja će zadovoljiti vašu potrebu za slatkim, a pritom neće ugroziti zdravlje? Evo rešenja.

U našoj prodavnici, Pokloni za najmilije, očekuju vas zdravi slatkiši napravljeni od pažljivo odabranih sastojaka. U nastavku ćemo predstaviti neke od najboljih posnih i nutritivno bogatih poslastica u kojima ćete uživati bez griže savesti.

Posni slatkiši za svačiji ukus

Ako ste mislili da su tokom posta zabranjeni svi slatkiši, imamo sjajnu vest za vas – to je samo mit! Štaviše, jedan od omiljenih medenjaka u našoj zemlji spada u kategoriju posnih slatkiša. Da, posno Medeno srce. Pionirovo remek-delo kombinuje posni sastav, kvalitetnu crnu čokoladu i osvežavajući nadev od meda, pomoranže ili višnje. Sada možete da se opustite uz omiljene ukuse bez ikakve sumnje da kršite pravila.

A kada smo kod domaćih klasika koji mogu dopuniti vašu trpezu tokom posta, ne zaboravimo ni dobro poznato hrskavo uživanje koje donosi Plazma. Posna verzija omiljenog keksa zadržava sve karakteristike klasične Plazme, uključujući bogat ukus i hrskavu teksturu, ali je prilagođena zahtevima posta. Bogata vlaknima i esencijalnim nutrijentima, savršen je izbor za zdravu užinu ili kao sastojak posnih kolača i torti. 

Na oduševljenje sladokusaca, Takovo donosi išlere i eurokrem posnog sastava, dok se Štark pobrinuo za slasne posne napolitanke. Poznajete nekog ko obožava ove proizvode u klasičnom sastavu i teško im odoleva za vreme posta? Odaberite posnu varijantu omiljenog slatkiša vaših najmilijih, a mi ćemo je dostaviti na kućnu adresu u obliku ljupkog poklon formata!

Možda ste ipak naklonjeniji tradicionalnim poslasticama, naročito kada želite da upotpunite trenutke ispijanja čaja ili kafe. U tom slučaju, ratluk je uvek siguran izbor. Ovaj slatkiš je napravljen od jednostavnih sastojaka kao što su šećer, skrob i orašasti plodovi, a njegova specifična tekstura i bogat ukus čine ga neodoljivim. Ratluk dolazi u različitim ukusima, uključujući ružu i limun, pružajući raznovrsnost vašoj posnoj trpezi.

Za vas koji volite da započnete dan slatkim doručkom, organski džemovi su sinonim za zdrav zalogaj. Na primer, džemovi brenda Real Red su napravljeni od preko 80% sočnih malina, ne sadrže dodatne šećere, aditive ili konzervanse. Ovi džemovi su bogati antioksidansima i vitaminima, što ih čini idealnim za sve koji paze na svoje zdravlje. Slično njima, džem od kajsija brenda Žuti List koristi 160 grama kajsija na 100 grama proizvoda, zadržavajući autentičan ukus kroz tradicionalnu recepturu bez veštačkih dodataka.

Odricanje od raskošnih ukusa tokom posta? Definitivno mit!

Nutritivno bogati slatkiši sa svežim sastojcima

Sladokusac ste, ali su vam prvi (i jedini) izbor zdravi slatkiši? Izbegavate visoke sadržaje šećera i nekvalitetne sastojke u svojim slatkim pauzama? Onda ćete pronaći savršenu desert kombinaciju u brendovima kao što su Eugen, Reel i Damar. U našem asortimanu nalaze se njihovi proizvodi koji uparuju nutritivno bogate sastojke sa izvanrednim ukusom. Hajde da vas upoznamo sa nekima od njih.

Počnimo od Eugen Mini Choco Tube. Ove čokolade dolaze u raznim ukusima, uključujući maline, borovnice, bademe i lešnike, a ne sadrže dodatne šećere. Sa visokim sadržajem kakaoa, Eugen čokolade nude bogat i autentičan čokoladni ukus. Savršene su za poklon ili svakodnevno uživanje, jer osim izuzetnog ukusa, pružaju i nutritivne benefite. Eugen koristi čisti kakao puter i suncokretov lecitin, što ih čini bezbednim za osobe sa alergijama. Ove čokolade su pravi umetnički spoj tradicionalne izrade i modernih, zdravih sastojaka, zbog čega su omiljene među sladokuscima.

Kad smo umetnosti izrade, Reel čokoladni desert šljiva kombinuje vrhunsku tamnu čokoladu sa sočnim šljivama, stvarajući neodoljiv spoj ukusa. Svaka šljiva je pažljivo odabrana i uronjena u tamnu čokoladu sa 70% kakaoa, što rezultira savršenim balansom gorčine i slatkoće. Ovaj desert dolazi u elegantnoj crnoj kutiji sa 120g ukusnih čokoladnih šljiva, spremnih da oduševe vaše nepce. Sam brend je poznat po ručno rađenim čokoladnim proizvodima od visokokvalitetne belgijske čokolade i lokalnih sastojaka, koji su idealan poklon za sve prilike.

Ništa manje spektakularna, Damar Tartufi tamna čokolada kombinuje intenzivan ukus tamne čokolade sa delikatnim aromama crnih tartufa. Sa najmanje 70% kakao delova, ova čokolada pruža bogatstvo ukusa koje će zadovoljiti i najzahtevnije ljubitelje čokolade. Pažljivo odabrani sastojci, poput kakao mase i suvih tartufa, stvaraju jedinstvenu teksturu, složenost i dubinu ukusa.

U našoj prodavnici možete pronaći ili, uz pomoć našeg tima, kreirati jedinstvene poklon aranžmane prilagođene ukusu primaoca i vašem budžetu. Takođe, nudimo mogućnost dostave širom Novog Sada, kao i poručivanje preko Wolt aplikacije, što kupovinu čini bržom i praktičnijom. 

Kako bismo vaš poklon učinili još posebnijim, možemo dodati lični pečat u vidu poruke ili čestitke, prema vašim željama. Pozivamo vas da posetite naš Instagram profil, gde redovno delimo inspirativne ideje i predstavljamo najnovije proizvode. Hajde da iznenadimo vaše najmilije nezaboravnim poklonima!